PROJOB Workwear

Πρώτες Ύλες

Πρώτες Ύλες

ΒΑΜΒΑΚΙ
Το βαμβάκι είναι ένα απαλό και άνετο φυσικό υλικό. Είναι μονωτικό και αερίζεται καλά. Ένα από τα πλεονεκτήματα του βαμβακιού είναι ότι δεν λιώνει όταν εκτίθεται σε φλόγες και σπινθήρες και ότι είναι δύσκολο να πιάσει φωτιά. Το βαρύ, ενισχυμένο, βαμβακερό ύφασμα που χρησιμοποιούμε είναι ακόμη πιο ανθεκτικό, γιατί η proJob συμμετέχει στη άμεση ανάπτυξη του υφάσματος από τις ίνες ως την τελική παραγωγή.

ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ / ΒΑΜΒΑΚΙ
Ο συνδυασμός του βαμβακιού και του πολυεστέρα έχει αποδειχθεί ιδανικός για την κατασκευή ρούχων που διαρκούν πολύ. Η δυνατότητα του βαμβακιού να αναπνέει σε συνδυασμό με την αντοχή και τη χρωματική ανθεκτικότητα του πολυεστέρα, κάνουν τα σύμμεικτα ρούχα να διατηρούν το σχήμα τους και το χρώμα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό τα ρούχα από πολυεστέρα/βαμβάκι είναι μία εξαιρετική επιλογή για ρούχα που αντέχουν στη σκληρή δουλειά.

Pro Dry είναι τα υλικά που φοράς πιο κοντά στο δέρμα σου. Μεταφέρουν την υγρασία και επιτρέπουν σ’ αυτή να περάσει στο εξωτερικό στρώμα. Με το Pro Dry δεν χρειάζεται να έχεις υγρά και κρύα ρούχα κοντά στο σώμα σου.

Pro Thermal είναι τα υλικά που προσφέρουν αποτελεσματική μόνωση τόσο στη ζέστη όσο και στο κρύο. Ανιχνεύουν και αποβάλλουν το πλεόνασμα της θερμότητας την ίδια στιγμή που κρατούν μακριά το κρύο, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματος σε σταθερό και ευχάριστο επίπεδο όλη την μέρα.

Pro Vent είναι τα υλικά με υψηλή δυνατότητα αναπνοής. Αφήνουν έξω την υγρασία και τη περιττή θερμότητα. Αντέχουν στη βροχή, το χιόνι και τον αέρα. Τα Pro Vent είναι ανθεκτικά, προστατευτικά υλικά που φοριούνται πάνω από τα υπόλοιπα ρούχα.

Τα Pro Tec είναι υλικά που προσφέρουν αποτελεσματική προστασία στην φθορά από εξωτερικές επιδράσεις. Αντέχουν πολύ στη σκληρή χρήση και τη κακομεταχείριση. Για εργασίες που απαιτούν ιδιαίτερα ανθεκτικά ρούχα.

Η παραδοσιακή τεχνική βαφής των υφασμάτων γίνεται με εμβάπτιση σε διάλυμα χρωστικής του ήδη έτοιμου υφάσματος ακολουθούμενη από ξέπλυμα και φυσικά στέγνωμα. Με την τεχνική Spun Dyed η χρωστική στην πραγματικότητα προστίθεται την στιγμή που γνέθεται το νήμα, πριν καν υφανθεί το ύφασμα.
Με τον τρόπο αυτό, οι χρωστικές γίνονται ένα με το νήμα και τα υφάσματα διαθέτουν χρώματα που αντέχουν καλύτερα στη χρήση, στον ήλιο και στο έντονο συστηματικό πλύσιμο.
Μιλώντας με περιβαλλοντικούς όρους, η νέα τεχνική είναι εξαιρετικά πιο φιλική αφού οι ποσότητες νερού, χημικών αποβλήτων και ενέργειας που απαιτούνται είναι ένα μικρό μόνο κλάσμα σε σύγκριση με αυτά της παραδοσιακής μεθόδου.

Το VENTAIR είναι αντιανεμικό αδιάβροχο υλικό που αναπνέει. Το VENTAIR διατηρεί το σώμα στεγνό και δροσερό ενώ παράλληλα το προστατεύει ενάντια στις δυσμενείς συνθήκες του καιρού. Υψηλής τεχνολογίας ύφασμα με λειτουργική εσωτερική επένδυση και ειδική επεξεργασία στην εξωτερική πλευρά, που απωθεί το νερό.

Cordura είναι η εμπορική ονομασία της εταιρείας Dupοnt για ένα εξαιρετικά ανθεκτικό πολυαμιδικό υλικό. Είναι 3 φορές πιο ισχυρό από το απλό πολυαμίδιο, περίπου 7 φορές πιο ισχυρό από το βαμβάκι και παρόλα αυτά είναι φίνο και εύκαμπτο. Το χρησιμοποιούμε κυρίως ως ενίσχυση σε σημεία που εκτίθενται σε σκληρή μεταχείριση.

Η ΥΚΚ είναι η κορυφαία εμπορική φίρμα στα φερμουάρ. Τα προϊόντα της είναι υψηλής ποιότητας και θέτουν τα πρότυπα για τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου.

Με τα αντανακλαστικά υλικά και τις ιριδίζουσες ταινίες της 3M ScotchliteTM γίνεστε ορατοί στο σκοτάδι ή σε άσχημες συνθήκες με ιδιαίτερα χαμηλή ορατότητα. Τα υλικά αυτά αντανακλούν δυνατό λευκό φως όταν φωτιστούν, από τα φώτα ενός αυτοκινήτου για παράδειγμα, ακόμη και εάν αυτός που τα φορά βρίσκεται στην άκρη του δρόμου. Τα αντανακλαστικά προϊόντα 3M Scotchlite για τα ρούχα ασφαλείας υπερκαλύπτουν όλες τις σχετικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής κοινότητας και όλα τα τυποποιημένα τεστ αντοχής και προδιαγραφών.

Η Coats έχει θεσπίσει νέα πρότυπα στην κλωστοϋφαντουργική αγορά. Γύρω από έναν δυνατό πολυεστερικό πυρήνα πλέκονται άλλες πολυεστερικές ίνες δημιουργώντας μία κλωστή με Ιδιαίτερα μεγάλη ελαστική ισχύ. Με αυτές τις κλωστές παίρνουμε ραφές εξαιρετικά ανθεκτικές.

Duraflex

Υψηλής ποιότητας αγκράφες που χρησιμοποιούνται στα ρούχα και αξεσουάρ της ProJob.